E-mail Marketeer

Solliciteer nu

E-mail Marketeer

Kom jij ons groeiende, gezellige én ambitieuze team versterken? 🧠

Fulltime / Parttime · Utrecht

✓ Zoek je een nieuwe uitdaging en wil je jezelf doorontwikkelen?

✓ Wil je 100% werken voor inspirerende travel en leisure opdrachtgevers?

✓ Werken voor klanten als Duinrell, Oasis & Pure Resorts en Micazu?

✓ Zin om met collega's e-mail campagnes te bedenken, ontwikkelen en analyseren?

✓ Kun je niet wachten om de volgende dag te zien wat je e-mailcampagnes hebben gedaan?

Nu al enthousiast geworden?
 
Druk dan op de knop "Solliciteer nu" en stuur ons jouw sollicitatie toe!

Wat bieden wij jou?

Je werkt binnen het Content Team met 8 andere specialisten. Ook werk je samen met onze Franse en Duitse collega's. Jouw persoonlijke ontwikkeling is belangrijk voor ons. Door trainingen, Certification Day, brainstormsessies en het delen van ervaringen willen we zoveel mogelijk van elkaar leren. Ongeacht je niveau, bij ons krijg je altijd de verantwoordelijkheid voor een aantal projecten die je zelf beheert. Uiteraard krijg je altijd ondersteuning om hier het beste uit te halen. Ga de uitdaging met ons aan om e-mailmarketing op de juiste manier in te zetten voor destinaties, attractieparken, vakantieparken en touroperators.

Een greep uit jouw werkzaamheden…

 • Je creëertoptimaliseert en analyseert verschillende typen e-mailcampagnes en rapporteert naar de klant;
 • Je schrijft commerciële content voor e-mailcampagnes afgestemd op de doelgroep van de opdrachtgever; 
 • Je bepaalt de juiste doelgroepselectie om vervolgens e-mailcampagnes in te richten en te optimaliseren;
 • Je draagt bij aan de kwantitatieve en kwalitatieve groei van de database;
 • Je bent altijd op de hoogte van de trends op e-mailvlak en houdt ervan om de kennis te delen met teamleden en klanten

Functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minstens 1 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met email- en marketing automation applicaties;
 • Je herkent je in de volgende eigenschappen: proactief, resultaat-gedreven, sterk in plannen, creatief en zeer secuur;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Het is een pré wanneer je ervaring heb met CanopyDeploy (Clang);
 • Het is een pré wanneer je ervaring hebt met CSS.

Wat nog meer?

 • Een hecht online team waar samenwerken en ontwikkeling op één staat. Wil je je ergens in ontwikkelen? Dan helpen en ondersteunen we je hier graag bij!

 • Salaris tussen de €2.100 en €3.500 per maand en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (bonusregeling & pensioenplan);
 • Werkweek tussen de 32 en 40 uur met flexibele werktijden. We hechten veel waarde aan werk- en privébalans;
 • Ons kantoor bevindt zich in het centrum van Utrecht, naast het Centraal Station, super handig 👍;
 • Reiskosten volledig vergoed dankzij je OV Business Card als je met de trein reist 🌱;
 • Je krijgt een MacBook om goed mee te werken;
 • Thuiswerken mogelijk in overleg;
 • Maak je op voor tafeltennistoernooien, legendarische buitenlandse tripjes en etentjes. Bedrijfsuitjes zijn gezellig en belangrijk. Teambuilding to the max! ;
 • Groeipotentie om jezelf te ontwikkelen en je carrière zelf te bepalen. Je salaris groeit mee met je verantwoordelijkheid.
 • Nauwe samenwerking met online marketing specialisten van o.a. Google, Microsoft en META;
 • Variabele jaarbonus afhankelijk van je prestaties;
 • Korting op reizen voor je vakantie

Enthousiast geworden? 

Druk dan op de knop "Solliciteer nu" en stuur ons jouw sollicitatie en uitgebreide motivatie toe en overtuig ons wat jij RED Online Marketing kan bieden en wat RED Online Marketing jou zou kunnen brengen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Een greep uit het team

Lotte Konietzny

Directeur Nederland en Duitsland

Elise Menkveld 

E-mail Marketeer

Jessica Balt

SEO-specialist

Jaimy van Eenennaam

Conversiespecialist

" In 2015 ben ik gestart als Online Marketeer. Door ontwikkeling ben ik doorgegroeid naar SEO specialist en uiteindelijk tot directeur voor Nederland & Duitsland. Door het brede portfolio aan klanten binnen het toerisme word ik altijd uitgedaagd. Dit zorgt voor veel afwisseling en geeft mij een fijne werkomgeving met collega's die je altijd naar een hoger niveau helpen."

Lotte Konietzny

Hoe ziet en dag uit het leven van een E-mail Marketeer uit?

Rond 8:00 ‘s ochtends begint mijn werkdag. Het is nog lekker rustig, want de meeste
collega’s komen pas over een half uur het kantoor binnendruppelen. Ik ben benieuwd wie er vandaag weer naar kantoor komt!

De dag kan niet beginnen zonder een kop koffie of thee natuurlijk! Daarna open ik mijn laptop en bekijk de agenda voor vandaag: twee meetings en genoeg tijd om lekker door te werken aan projecten. Om 8:45 komen we kort met het team bijeen. Degenen op kantoor komen bij elkaar en de overige collega’s die vandaag thuiswerken, bellen in.

Na mijn mailbox te hebben gecheckt, werk ik aan een voorpret mail voor een opdrachtgever in de reisbranche. In een voorpret e-mail campagne is het van belang om te bepalen op welke momenten welke berichten moeten worden verstuurd en vooral naar welke doelgroep(en). Zo wil je geen buggy of kinderstoel aanbieden aan mensen zonder (jonge) kinderen en wil je ook geen handdoeken pakket aanbieden als mensen deze al hebben geboekt. Oftewel: een relevante campagne moet worden uitgedacht.

De aantekeningen over afgesproken punten worden erbij gepakt en een voorstel wordt uitgewerkt in het e-mailprogramma CanopyDeploy. Ik bouw een profiel voor een voorpret mail die 6-weken voor de start van de vakantie wordt verstuurd.

Voor de lunch neem ik nog snel mijn inbox en de chatberichten door.

Rond 12:00 lunchen we gezamenlijk aan de lunchtafel. De boodschappen worden op kantoor bezorgd met genoeg keuze voor iedereen. Altijd gezellig om met elkaar te lunchen en lekker bij te praten. Een tweetal collega’s die na de lunch nog zin heeft in een potje tafeltennis proberen elkaar fanatiek te verslaan.

Direct na de lunch is er teamoverleg van het contentteam. In het content team komen de verschillende disciplines (SEO, social media, PR, E-mail) bij elkaar en bespreken content gerelateerde zaken. Er is al digitaal een agenda gemaakt met een ieders input. We bekijken o.a. of iedereen uitkomt qua planning of hulp nodig heeft. Ook houden we elkaar scherp het gebied van content optimalisatie van kwaliteit tot continuïteit.

Na de vergadering is het tijd om te werken aan een nieuwsbrief met als thema waterpret voor een opdrachtgever. Normaliter versturen zij zelf de nieuwsbrief uit, maar door omstandigheden wordt het deze keer uitbesteed. Ik zorg dat de nieuwsbrief in de juiste huisstijl wordt opgemaakt. Zijn de afbeeldingen niet te zwaar, hebben alle call-to-action knoppen links? Bevatten de linkjes UTM tags zodat we de resultaten terug kunnen vinden in Google Analytics? Is de onderwerpregel uitdagend genoeg om te openen? Ik denk na over een ideaal verzendmoment voor deze mailing en stuur de eerste versie met voorstel van verzending door naar de opdrachtgever.

Aan het einde van de middag heb ik nog een telefonische belafspraak staan met een opdrachtgever die wil sparren over een e-mail campagne. Deze opdrachtgever verhuurd woningen in wintersportgebieden die ook ‘s zomers verhuurd kunnen worden. De boekingen blijven achter dus hoe kunnen we op e-mail gebied dit aantrekken? Mijn suggesties worden enthousiast ontvangen en samen komen we ook tot nieuwe oplossingen. De actiepunten worden verdeeld en zet ik op mijn planning voor een ander moment.

Morgen weer een dag!


Meer weten over RED Online Marketing

Wij zijn een online marketing bureau gespecialiseerd in de reis- en recreatiebranche. Sinds 2019 staan we al 3 jaar op rij in de Emerce100 als één van de beste online marketing bureau's van Nederland. Ons team bestaat uit online marketeers op het gebied van SEA, SEO, Display, Email, YouTube, Facebook, Instagram, affiliate marketing, content en strategie.

Voor ons team zoeken wij een nieuw lid die passie heeft voor online marketing. Ervaring in de reis-en recreatiebranche is een absolute pré. Mocht je naast het beheersen van Nederlands nog over andere talen beschikken dan heb je ook zeker een streepje voor.

Bekijk hieronder de video om een indruk te krijgen van RED Online Marketing en wellicht jouw nieuwe directe collega's..