E-mail Marketing Automation Specialist

Solliciteer nu

E-mail Marketing Automation Specialist

Kom jij ons groeiende, gezellige én ambitieuze team versterken? 🧠

Full-time / Part-time · Utrecht

✓ Ben je datagedreven en heb je een passie voor e-mail?
✓ Analyseer en optimaliseer je graag processen?
✓ Wil je graag jezelf ontwikkelen op dit gebied door techniek en online marketing te combineren?
✓ Én droom je ervan om in de travel & leisure industrie te werken? 🌍

Direct enthousiast?
 
Druk dan op de knop "Solliciteer nu" en stuur ons jouw sollicitatie toe.

Wat doet een e-mail marketeer bij Red?

Je krijgt een aantal klanten toegewezen, waarbij je verantwoordelijk bent voor marketing automation. Je plant, creëert, coördineert en verstuurt e-mailcampagnes afgestemd op de verschillende doelgroepen van je klanten. Om successen aan te tonen, zorg je er ook voor dat het meetbaar is en je de resultaten kunt analyseren. Uiteraard hoef je dit niet alleen te doen. Je werkt nauw samen met onze e-mail marketeer en komt samen tot de beste resultaten voor onze klanten. Daarnaast werk je samen met collega’s van andere disciplines, zoals CRO, SEA en SEO. Samen zorgen jullie ervoor dat alle kanalen van de klant op de juiste manier afgestemd zijn en elkaar versterken.

Je werkt voor en met onze travel en leisure klanten vanuit het kantoor, bij de klant zelf of in je eigen thuiskantoor. Je portfolio bestaat uit klanten vanuit de verschillende hoeken van de branche. Zo ben je de ene dag druk met een zomer e-mail voor een camping in Nederland en maak je een andere dag weer een switch naar campagnes voor een attractiepark, touroperator of destinatie. Geen dag is hetzelfde in onze gastvrije branche en je werkt in variërende projecten.

Een greep uit jouw taken als e-mail marketing specialist:

 • Ondersteunen van klanten bij e-mail implementatie;

 • Testen met zelf geschreven scripts;
 • Bouwen van profielen om relevante e-mail campagnes te verzenden;
 • Code doorspitten om campagnes te optimaliseren en geautomatiseerd te testen;
 • Bouwen van api-koppelingen tussen reserveringssystemen en e-mail tools als CanopyDeploy, ActiveCampaign;
 • Uitwerken van een e-mailstrategie voor klanten die net aan de slag gaan met e-mail;
 • Training geven aan nieuwe medewerkers bij klanten

Waarom reageren op deze vacature voor e-mail marketeer?

De functie is een combinatie van plezier hebben in klantencontact en technische uitdagingen aangaan. Vind je dit leuk, heb je ervaring met databases en HTML én affiniteit met de travel & leisure industrie? Dan pas je perfect bij ons team! 🤩

Hoe is de werksfeer bij Red?

De werkcultuur is open en flexibel. Je leert je collega’s goed kennen, omdat je vaak samenwerkt door voor dezelfde klant te werken. Dit is niet alleen gezellig, maar ook een leerzame manier om zo van alle facetten binnen de online marketing wat te leren.

We starten elke dag met een stand-up met alle collega’s. Dit is altijd een combinatie van collega’s op kantoor en vanuit huis. Tijdens deze dagstart wisselen we alle belangrijke nieuwtjes uit binnen toerisme die interessant kunnen zijn voor onze klanten. Zo weten we altijd wat er in Duitsland en Frankrijk speelt en kunnen we andersom de internationale collega’s voorzien van informatie vanuit Nederland.

Op de dinsdag hebben we een vaste prik voor de “meest belangrijke 15-minuten van je week” sessie, waarin een specifiek thema wordt uitgelicht om de kennis van het gehele team bij te spijkeren. Bovendien is er genoeg ruimte om jezelf verder te ontwikkelen met tijd voor trainingen, zelfstudie en events.

Onze awards van afgelopen 2 jaar:

 • European Search Awards 2022
 • Emerce 100 voor de 4e keer op een rij in 2022
 • Silver Microsoft Community Reponse Awards 2021
 • X. Festival Awards 2021

Wat vinden je toekomstige collega’s zo leuk bij Red?

 • Werken voor leuke opdrachtgevers zoals Duinrell, ANWB en Baja Bikes
 • Leergierig en groeiend bedrijf, zo krijg je volop kansen
 • Mogelijkheden om 50/50 thuis te werken
 • Nederlands kantoor in hartje Utrecht (handig voor de vrijdagmiddagborrel)
 • Leren van elkaar in een team met 20 andere internationale marketingcollega’s
 • Leuke extraatjes, zoals onze 3 dagen Parijs in maart 2022


Gratis overnachten bij klanten

Als extraatje bieden we alle collega’s jaarlijks de ‘Ken je klant’ regeling aan. We vinden het belangrijk dat we de producten van onze klant goed kennen. Uiteraard leren we hier veel over tijdens de samenwerking, maar de echte beleving krijg je alleen als je ook daadwerkelijk als gast op bezoek gaat. Per jaar krijgen alle collega’s een budget ter beschikking om een vakantie te boeken bij een van onze klanten.

Om jou als nieuwe collega een extra warm welkom te heten, bieden wij ook jou een gratis overnachting aan bij Watertoren Bosch & Duin. Je overnacht in een luxe suite in het boutique hotel dat je helemaal voor jezelf hebt met een prachtig 360 graden uitzicht op de omgeving. 

Hoe verloopt het sollicitatieproces?

 1. Om je te leren kennen ontvangen we graag een CV en een motivatiebrief;
 2. Via een online digitale call maken we kennis;
 3. Ook ontvang je een case met een aantal opdrachten vanuit de praktijk;
 4. De vervolgstap is een tweede gesprek op het gezellige kantoor in Utrecht. Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen en nemen we de case door, zodat we inzicht krijgen in je werkwijze;
 5. Tot slot laten we je snel weten of je onze nieuwe collega wordt. Dan kun je razendsnel aan de slag voor onze travel & leisure klanten en natuurlijk je weekendje weg boeken bij Watertoren Bosch & Duin.

Enthousiast geworden? 

Druk dan op de knop "Solliciteer nu" en stuur ons jouw sollicitatie en uitgebreide motivatie toe en overtuig ons wat jij Red online marketing kan bieden en wat Red online marketing jou zou kunnen brengen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Een greep uit het team

Elise Menkveld 

E-mail Marketeer

Arjan den Boer

Online marketeer

Jaimy van Eenennaam

Conversiespecialist

Brandon Chan-Jetsoe

Online marketeer

" In 2015 ben ik gestart als Online Marketeer. Door ontwikkeling ben ik doorgegroeid naar SEO specialist en uiteindelijk tot directeur voor Nederland & Duitsland. Door het brede portfolio aan klanten binnen het toerisme word ik altijd uitgedaagd. Dit zorgt voor veel afwisseling en geeft mij een fijne werkomgeving met collega's die je altijd naar een hoger niveau helpen."

Lotte Konietzny

Meer weten over Red online marketing

Wij zijn een online marketing bureau gespecialiseerd in de reis- en recreatiebranche. Sinds 2019 staan we al 3 jaar op rij in de Emerce100 als één van de beste online marketing bureau's van Nederland. Ons team bestaat uit online marketeers op het gebied van SEA, SEO, Display, Email, YouTube, Facebook, Instagram, affiliate marketing, content en strategie.

Voor ons team zoeken wij een nieuw lid die passie heeft voor online marketing. Ervaring in de reis-en recreatiebranche is een absolute pré. Mocht je naast het beheersen van Nederlands nog over andere talen beschikken dan heb je ook zeker een streepje voor.

Bekijk hieronder de video om een indruk te krijgen van Red online marketing en wellicht jouw nieuwe directe collega's..